Welcome to the infection
Tegneserier på engelsk ? !

Infection er hovedsageligt en dansk tegneserie. Den er selvudgivet på eget forlag – og med det kommer nogle begrænsninger. Jeg står blandt selv for alt markedsføring, alle forsendelser, håndtering af økonomi, og selvfølgelig udførelsen af selve serien og alt hvad det indebærer. Og glem ikke, at alt dette kun er en sidebeskæftigelse ved siden af mit “rigtige” arbejde.

Når det er sagt, så er der et fokusområde, som længe har roteret i mit baghoved. Kan jeg på nogen måde udgive tegneserien på engelsk? Eller et helt tredje sprog?

Hvad ligger og venter?

Indtil nu er det, som nævnt, ikke muligt at købe Infection på engelsk. Men engelske versioner af både Infection Vol. 1 og Vol. 2 findes faktisk. Og det har de gjort længe. De er bare låst væk i en hemmelig bankboks! Det er et projekt, jeg har arbejdet på, når jeg har haft brug for at lave noget andet end alt tegneriet. Mit eneste problem: jeg har hverken penge eller tid for at udgive en engelsk version sideløbende med den danske version. Og hvordan rækker jeg overhovedet ud til udenlandske markeder? Interessen for en engelsk version findes dog – men hvor stor er den? Folk spørger nogle gange på instagram, facebook eller youtube, “Where can I buy your comic?”. Og som altid må jeg svare, “Unfortunately it’s currently only in Danish”.

Danish Comics Foreign Rights

Heldigvis er jeg, som mange danske tegneserieskabere, med hos Danish Comics Foreign Rights. Deres hovedformål er, at promovere danske tegneserier overfor udenlandske forlag med henblik på salg af rettigheder og oversættelser. Infection har været med i det årlige katalog i 2021 og 2022 (og kommer forhåbentligt også med i 2023 med Vol. 3).

Læs mere om Infection hos Foreign Rights her: https://dtsk.dk/rights/infection-the-green-plague-and-vaccines-for-the-wealthy/

Jeg venter egentlig bare på, at et udenlandsk forlag finder Infection interessant nok til, at de vil oversætte fra engelsk til eget sprog, og udgive serien. Det er desværre ikke sket endnu, så jeg sidder egentlig bare på de engelske versioner og venter.

Et udgivelses dilemma

Godt, så tegneserien er allerede oversat! Hvorfor ikke bare udgive den digitalt, så hele verden kan få glæde af den? Godt spørgsmål!

Det lyder simpelt nok. Mulighederne findes på Amazon, Comixology, Crunchyroll og mange andre platforme. Men her kommer mine betænkeligheder bare ind. Min drøm har altid været, at Infection skal udgives på tryk. Og hvis jeg bare udgiver digitalt, vil et udenlandsk forlag så overhovedet være interesseret i at udgive på tryk efterfølgende? Kan man overhovedet sælge rettighederne til noget, man allerede har udgivet? Jeg kan ikke se, hvordan det skulle kunne lade sig gøre – men mindre serien bliver uhyre populær, og alle bare må læse den! Suk.. måske er jeg bare gammeldags, og digitale udgivelser er virkelig fremtiden for alle serier? Du kan ikke engang ikke finde den danske version af Infection digitalt. Er det noget, jeg burde få sat i verden? Er det noget læserne gør brug af?

Pyha, som du kan se, er det ikke ligetil. Hvilken vej skal man vælge for et projekt, man har arbejdet på i alt for mange år nu? Der kommer problemet med at være selvudgiver måske ind. Jeg er alt for tæt på projektet til at kunne løsrive mig fra nogle af beslutningerne.

Hmm.. det var noget af en tankestrøm. Jeg hører selvfølgelig gerne hvad du selv mener om emnet!

..nå, tilbage til arbejdet på Vol. 3! 🙂

About admin

Casper Sand er grafisk designer og ejer af dette website.